ΤΗΝΟΣ 3 ΗΜΕΡΕΣ 

27 – 29/09/2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα  Παρασκευή  27/09/2024

Πολύ νωρίς το πρωί συγκέντρωση στον  τόπο αναχώρησης  επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλου του πλοίου, μετά τέσσερις ώρες περίπου εν πλω  φθάνουμε και αντικρίζουμε το νησί της Μεγαλόχαρης την πανέμορφη Τήνο. Αποβίβαση από το πλοίο και μεταφορά μας με πούλμαν στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, μπορείτε να πάρετε το μπάνιο σα στην πισίνα του ξενοδοχείου ή στην κοντινή παραλία. Εναλλακτικά επισκεφτείτε τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης, περπατήστε στα όμορφα σοκάκια με τα πολυάριθμα μαγαζάκια και ανακαλύψτε τις ομορφιές του, κάντε τα ψώνια σας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Σάββατο  28/09/2024

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα  επισκεφτούμε την Μεγαλόχαρη, χρόνος για προσκύνημα κ.α. ,στην συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του. Η πρώτη μας επίσκεψη η Ιερά Μονή της Αγίας Πελαγίας, χρόνος παραμονής μας για προσκύνημα και γνωριμία με την Ιερά Μονή όπου έζησε η Αγία Πελαγία. Συνεχίζουμε την όμορφη διαδρομή μας για να επισκεφθούμε την βιοτεχνία παραγωγής λουκουμιών όπου θα ενημερωθούμε για την παραγωγική διαδικασία και να ψωνίσουμε τα παραδοσιακά λουκούμια και τα υπέροχα αμυγδαλωτά της Τήνου. Συνεχίζοντας θα περάσουμε πολλά χωριά που τα περισσότερα είναι καθολικά μεταξύ των οποίων το Βώλαξ που θυμίζει σεληνιακό τοπίο από τους διάσπαρτους βράχους που λέγεται ότι προήλθαν από έκρηξη ηφαιστείου για να φθάσουμε στο υπέροχο χωριό ΠΥΡΓΟΣ γενέτειρα του Γιαννούλη Χαλεπά που φιλοτέχνησε από τηνιακό μάρμαρο την ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ που ευρίσκεται στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του που σήμερα στεγάζει μουσείο  μαρμάρινης τέχνης και στην συνέχεια να απολαύσουμε τον καφέ ή το γλυκάκι  μας  στην πανέμορφη πλατεία του χωριού υπό την σκιά των τεράστιων πλατάνων. Η επόμενη επίσκεψή μας το παραθαλάσσιο χωριό ΠΑΝΟΡΜΟΣ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το θαλάσσιο μπάνιο μας στην όμορφη παραλία του χωριού και να γευματίσουμε για μεσημέρι σε μία από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες του χωριού. Επιστροφή στην Τήνο το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην παραλία ή στα σοκάκια του νησιού με τα υπέροχα μεζεδοπωλεία για ότι τραβάει η ψυχούλα του καθενός.

3η Ημέρα Κυριακή 29/09/2024

Αφού ξυπνήσουμε και πάρουμε το πλούσιο πρωινό μας , θα ετοιμάσουμε τα πράγματά μας και γύρω στις 10:30 θα φορτώσουμε τις βαλίτσες στο λεωφορείο και θα μας πάει στην Παναγία ή στο λιμάνι , όπου επιλέξουμε. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια ή το τελευταίο προσκύνημά μας στην Παναγία , όποιος επιθυμεί θα γευματίσει και δίνουμε ραντεβού στις 14:15 μπροστά από τον χώρο επιβίβασης στο λιμάνι όπου θα παραλάβουμε τα πράγματά μας από το λεωφορείο και θα επιβιβαστούμε στο καράβι για την επιστροφή μας στην Ραφήνα. Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας γύρω στις 19:30 , επιβίβαση στο λεωφορείο μας και επιστροφή στην πόλη μας γεμάτοι υπέροχες αναμνήσεις αλλά και φωτογραφίες από το νησί της Μεγαλόχαρης .

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΜΗ / ΑΤΟΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Hotel Aeolos bay  3* 165 https://www.aeolosbay.gr/
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ :  0 – 5  ΕΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ( ΟΧΙ ΤΡΙΚΛΙΝΟ)

                            5 – 10  ΕΤΩΝ ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 153 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ +50 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με πούλμαν από Χαλκίδα στην Ραφήνα και αντίστροφα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ με την FAST FERRIES & GOLDEN STAR FERRIES
  • Μεταφορές και περιήγηση με τοπικό συνεργαζόμενο πούλμαν στο νησί της Τήνου βάσει του προγράμματος.
  • Διαμονή 2 νύχτες στο ξενοδοχείο Aeolos Bay στην Τήνο.
  • Καθημερινά πρωινό στο ξενοδοχείο
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στη κλιματική κρίση (Άρθρο 30 ν.5073/2023)
  • Επίσημος τοπικός ξεναγός για την περιήγησή μας στο νησί.
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ατομικά έξοδα (ποτά, αναψυκτικά, τηλ. κλπ.)
  • Τα γεύματα & τα δείπνα που δεν αναφέρονται
  • Ότι ρητά αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο